Med jesenskimi počitnicami se nam pridružite pri spoznavanju arhitektov iz različnih delov sveta.
Igriva arhitektura iz Centra arhitekture bo od srede, 2. novembra, do sobote, 5. novembra, izvedla serijo počitniških delavnic v Šivčevi hiši v Radovljici.
Delavnice so brezplačne, prijava ni potrebna.

ZAHA HADID

sreda, 2. 11. 2022, ob 10. uri

Delavnico bo vodila študentka arhitekture Tanja Pfajfar.

Zaha Hadid je ena najbolj znanih arhitektk na svetu. Gradila je zelo nenavadne stavbe, ki velikokrat spominjajo na zgibane papirnate skulpture. Na delavnici bomo iz papirja različnih velikosti in barv oblikovali makete stavb po načelih arhitektke Zahe Hadid, na koncu pa stavbe združili v mesto in domiselno oblikovali še njihovo okolico.

CARLO SCARPA

četrtek, 3. 11. 2022, ob 10. uri

Delavnico bo vodila študentka arhitekture Tanja Pfajfar.

Carlo Scarpa, en najpomembnejših arhitektov 20. stoletja, je imel poseben občutek za izbor materialov in natančno oblikovanje detajlov, ki so bili skriti v tleh, na kljukah, klopeh,… Njegovi risani načrti so bili prave umetnije. Sami si bomo izbrali prav svoj detajl, vzorec, ki ga bomo zrisali in tudi oblikovali.

JOŽE PLEČNIK

petek, 4. 11. 2022, ob 10. uri

Delavnico bo vodila arhitektka Barbara Viki Šubic.

Jože Plečnik, največji slovenski arhitekt, je razvil svoj inovativni slog, njegova arhitektura pa je brezčasna. Središče Ljubljane si težko predstavljamo brez Tromostovja, veličastnih arkad s tržnico, čevljarskega mostu, Križank in knjižnice NUK. Na delavnici se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Radovljice in risali kot pravi arhitekti.

LUIS BARRAGAN

sobota, 5. 11. 2022, ob 10. uri

Delavnico bo vodila študentka arhitekture Tanja Pfajfar.

Luis Barragan je bil eden najboljših mehiških arhitektov, ki je moderno arhitekturo povezoval z mehiško tradicionalno. Uporabljal je barve in se ukvarjal z občutki, ki nam jih barve dajejo. Ukvarjal se je z ustvarjanjem ambientov in atmosfer znotraj hiše. Menil je, da sta v hiši pomembni tišina in umirjenost. Poseben element njegovih stavb je zunanji vrt, ki je pogosto obdan med visoke zidove. Tudi mi si bomo naredili svojo hišo za sproščanje in z raziskovanjem pomena barv ugotovili, kako jo bomo pobarvali.

Delite