5. 8.– 31. 12. 2021 Mestni muzej Radovljica
Otvoritev razstave 5. 8. 2021 ob 18. uri.
“Ivan Ivačič je bil prva slovenska kuharska zvezda, saj je svoje znanje in kuharske spretnosti s snemanj v živo delil tudi s televizijskimi gledalci. Med najbolj znanimi recepti je Zdolska gobova juha, ki jo je poimenoval po svojem rojstnem kraju, recept pa objavil že v svoji prvi kuharski knjigi leta 1965.

V Posavskem muzeju Brežice so ob 100-letnici njegovega rojstva, 28. marca 2021 pripravili razstavo, na kateri so predstavili številne fotografije in predmete, ki pripovedujejo o pestri in izjemni življenjski poti posavskega kuharskega mojstra. Posavski muzej Brežice bo z razstavo gostoval v Muzejih radovljiške občine, saj je ravno v Radovljici kuharski mojster preživel svoja zadnja leta.” (Posavski muzej Brežice, spletna stran).


