• Kje: Galerija Šivčeva hiša (Linhartov trg 22, Radovljica)

  • Kdaj: od 3. oktobra 2024

    Razstava je na ogled od torka do sobote med 10. in 12. ter 16. in 18. uro.

Nova občasna razstava Predragi mi! predstavlja razglednice, skrbno zbrane iz občine Radovljica in širšega okolja. Izbrane razglednice, nekoč dragocen most med ljudmi, odpirajo okna v preteklost naših krajev. S svojo raznolikostjo motivov, izdelave in vsebine ohranjajo bogato kulturno dediščino, ki nas povezuje z minulimi časi in ljudmi.

Vabljeni, da si ogledate razstavo v Šivčevi hiši! Poleg obujanja spominov in prepoznavanja krajev iz radovljiške občine, njihovih znamenitosti in arhitekture, mestnih ulic, kulturnih in zgodovinskih dogodkov, umetniških upodobitev, navad in običajev, ter znanih in manj znanih krajanov vas spodbujamo, da tudi sami napišete in odpošljete kakšno dobro misel v svet.

Prav tako vas vabimo, da si ogledate razglednice Krope, Kamne Gorice in okolice, ki so razstavljene na panojih pred kulturnim domom Kropa.

Predragi mi, veselimo se vašega obiska!

VABILO K REŠEVANJU KVIZA IN SODELOVANJU V NAGRADNI IGRI

V okviru aktivnosti Z igro do dediščine smo za vas pripravili kviz, s katerim lahko preverite svoje znanje in ob tem po želji sodelujete tudi v nagradni igri. Če želite sodelovati v nagradni igri, pred reševanjem kviza obvezno preberite Pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri.

Med reševanjem kviza boste zagotovo odkrili nekaj novega, zato vas še posebej vabimo, da svojo radovednost dodatno potešite z obiskom razstave Predragi mi! v Šivčevi hiši v Radovljici, kjer lahko tematiko spoznate še bolj poglobljeno.

Kviz je aktiven na spletni povezavi do platforme Kahoot. PIN številka za kviz je: 0402491. Odprt bo do nedelje, 13. oktobra 2024, do 18. ure.

Uživajte v kvizu in srečno v nagradni igri!

Napovedujemo: Muzejski večer

V četrtek, 16. januarja 2025, ob 18. uri vas vabimo na muzejski večer, kjer nam bo Milan Škrabec predstavil narodnostni boj na starih razglednicah.

Kolofon razstave Predragi mi!

Vodenje projekta: Katja Kreutz Praprotnik

Kustosi razstave: Katja Kreutz Praprotnik, Kristina Seljak, Saša Florjančič, Boštjan Soklič

Besedila: Katja Kreutz Praprotnik, Kristina Seljak, Boštjan Soklič, Saša Florjančič

Oblikovanje razstave: avtorica: Sanja Jurca Avci, soavtor: Tomaž Budkovič, oba zavod TRANS

Grafično oblikovanje: Barbara Bogataj Kokalj, Studio Aleja

Dokumentacija: mag. Tita Porenta

Lektoriranje: Katja Žvan

Tisk: PREPRI d. o. o.

Avtor kviza: Simon Purger, Zgodovinar.si

Stiki z javnostmi: Saša Mesec

Muzeji radovljiške občine, zanje dr. Petra Bole

Radovljica, 2024

Delite ta dogodek