Sobotni zajtrk s čebelico Medko

Čebelica Medka je imela v soboto pomembno nalogo. Povezala je dve skupini otrok, eno iz Slovenije in drugo iz Velike Britanije, hkrati pa poskrbela še za okusen tradicionalni slovenski zajtrk.
V Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru v Lescah je bila v soboto, 17. 11. 2018, že drugo leto zapored prireditev Čebelica Medka povezuje, s katero Čebelarski muzej s partnerji obeležuje slovenski tradicionalni zajtrk. Na spletni povezavi so se družili otroci Folklorne skupine Č’belice (OŠ ATL Radovljica) iz Slovenije in otroci, ki se učijo slovenski jezik v Londonu. Drug drugemu so predstavili svoje pevsko-plesne nastope, ki so jih pripravili pod mentorstvom Urše Kavar in Urške Rozman, si zaželeli dober tek v obeh jezikih ter sedli za obloženo mizo. V prihajajočih dneh bodo po vsebini knjižice Iz dnevnika čebelice Medke narisali risbice ter si jih izmenjali po pošti.

Vse navzoče sta na kratko pozdravila slovenski veleposlanik v Veliki Britaniji, gospod Tadej Rupel, in župan občine Radovljica, gospod Ciril Globočnik.

Sodelujoči pri dogodku so bili še Čebelarski razvojno-izobraževalni center (pomoč pri organizaciji dogodka, priprava in izposoja prostora, PR-aktivnosti), dijaki Srednje ekonomske šole in gimnazije iz Radovljice (prenos v živo, povezava in snemanje dogodka), Čebelarsko društvo Radovljica (predstavitev sestavin zajtrka in donator medu), organizacija Ekosemena (kooperanti organizacije so prispevali kruh, mleko, jabolka in maslo).

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo za njihov prispevek – ta je pripomogel k uspešni izvedbi dogodka, ki si ga lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=3-JW2tgvNHg

Comments are closed.