Projekt diStory zaključili z dvema dogodkoma

Projekt diStory smo uradno zaključili z dogodkoma, ki sta prejšnji teden potekala v Radovljici. Dogodkov se je udeležilo veliko obiskovalcev in veseli smo, da nam je skupaj z vsemi nastopajočimi uspelo ustvariti zares prijetno vzdušje.

 

V četrtek, 14. junija 2018 zvečer je v Baročni dvorani potekala kulturna prireditev, ki so jo s svojimi iskrivimi nastopi popestrili dramska skupina Čofta in Čoftica, pevka Janja Jesenko, Mladinski pevski zbor OŠ Antona Tomaža Linharta ter Urša Praprotnik in Janja Stare Vinkovič (citre, violina). Zbrane so nagovorili župan občine Radovljica Ciril Globočnik, direktorica Muzejev radovljiške občine in vodja projekta diStory Verena Štekar-Vidic, predstavnica Motovile Maša Ekar in koordinatorka projekta Jerneja Jelovčan Koselj. Partnerji in javnost iz tujine so si lahko prireditev spremljali preko prenosa v živo, vi pa si jo lahko ogledate na povezavi na YouTube >> KLIK TUKAJ.

Naslednji dan je na Linhartovem trgu potekalo pestro dogajanje. Obiskovalci so raziskovali Radovljico s pomočjo diStory aplikacije, osnovnošolci so ustvarjali na delavnici, na voljo je bil tudi preizkus računalniške simulacije kolesarjenja, ki so jo pripravili dijaki EGSŠ Radovljica.

 

Vabimo vas, da našo diStory aplikacijo preizkusite tudi sami. Na voljo je za operacijska sistema IOS in Android (trgovina App Store in Google Play). Obljubljamo vam, da boste izvedeli marsikatero zanimivost in se ob raziskovanju mesta tudi zabavali!

 

Comments are closed.