Priznanje Naša Slovenija za VIGENJC in povabilo na podelitev na Razkrižje

VIGENJC, glasilo Kovaškega muzeja Kropa, JE  PREJEMNIK PRIZNANJA NAŠA SLOVENIJA ZA LETO 2017.

 POVABILO NA PODELITEV NA RAZKRIŽJE, 9. 6. 2018 

Gibanje KULTURA-NATURA SLOVENIJA, ki ima sedež v Kropi, že osem let podeljuje priznanja NAŠA SLOVENIJA za dosežke pri ohranjanju naše skupne kulturne in naravne dediščine / krajine v Sloveniji in zamejstvu. Doslej je bilo na osnovi prejetih predlogov (290) podeljenih 90 priznanj v štirih kategorijah.

Med prejemniki priznanj je letos tudi VIGENJC, glasilo Kovaškega muzeja Kropa.

Svečana podelitev priznanj bo 9. junija 2018 ob 11. uri na RAZKRIŽJU.

Ker je do Razkrižja daleč, bo za prejemnike priznanj, njihove prijatelje, pa tudi za podpornike in simpatizerje gibanja  organiziran CELODNEVNI IZLET IN POSEBNI AVTOBUS na relaciji KROPA (odhod ob 6.30) – Kranj – Ljubljana – Domžale – Beltinci – RAZKRIŽJE (in nazaj).

Po svečanosti bo pred kulturnim domom na Razkrižju druženje ob pokušini krajevne kulinarične posebnosti – razkriških mlincev in imenitnega vina vinske kraljice Martine XVIII, pridelanega v občinskem vinogradu. Po tem si bomo ogledali razkriško Ulico muzejev –  prazgodovinsko naselbino, zemljanko , čevljarski,  dimnikarski in zdenčarski  muzej ter žganjekuho  – marsikaj nam bodo ponudili tudi na praznični stojnici. Okoli 16.h se bomo okrepčali z bogračem na Golažijadi, ki bo prav ta dan na Razkrižju.

Prispevek za prevoz in opisani program je 20 eur / udeleženca.

Glasilo VIGENJC že dolgo raziskuje, predstavlja in uveljavlja kulturno in drugo dediščino Krope in celotne Lipniške doline. V njem je s prispevki in informacijami sodelovalo tudi veliko domačinov.

Zato bomo veseli, če se boste pridružili na popotovanju in na svečani podelitvi na Razkrižju.

Prijavite se lahko na tel. 041 716 865 (Marija Purgar) ali 070 554232 (Slavko Mežek) ali na e-mail: pkdslovenia@gmail.com.

 

 Vabi gibanje Kultura-Natura, www.kultura-natura.si

 

 

Comments are closed.