Po Radovljici z mobilno aplikacijo diStory

Od junija dalje si lahko Radovljico ogledate tudi s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije, ki je nastala v sklopu projekta diStory, digitalne zgodbe malih zgodovinskih mest. Poleg Radovljice aplikacija zajema tudi partnerski mesti iz Italije in Srbije. Tekom projekta smo ustvarili tudi spletno platformo, kjer so predstavljeni različni posamezniki s svojimi spomini in pogledi na mesto.

 

 

MOBILNA APLIKACIJA diStory

Aplikacija na sodoben način predstavi deset točk v starem mestnem jedru Radovljice. Obiskovalca popelje po mestnem jarku, mu pokaže znamenite stavbe in mu predstavi pomembne zgodovinske osebnosti tega kraja. Gre za interaktivno predstavitev, ki združuje besedila, fotografije, avdio vodenje in elemente obogatene resničnosti. Lik Antona Tomaža Linharta obiskovalcem predstavi obdobje 18. stoletja na zabaven in igriv način. Na vsaki točki uporabnika čaka uganka ali kviz, ki ga pripelje do nagrade.

Aplikacija diStory je na voljo za IOS (trgovina APP Store) in Android (trgovina Google Play) in je brezplačna. Do nje lahko dostopate tudi preko aplikacije Nexto, kjer kot destinacijo izberete »Linhartova Radovljica«.

Predstavitveno zloženko si lahko ogledate TUKAJ: Predstavitvena zloženka z navodili za uporabo aplikacije diStory

 

SPLETNA PLATFORMA diStory

Poleg aplikacije je rezultat projekta tudi platforma, ki je pravzaprav zbirka kratkih video prispevkov. Prispevki predstavljajo prebivalce mesta in njihove poglede na mesto in njihove spomine. Namen platforme je, da obiskovalci spoznajo mesto skozi oči prebivalcev, torej ljudi, ki delajo mesto živo. Svoj prispevek lahko na platformo lahko doda prav vsak, zato vas vabimo, da tudi vi prispevate svoj pogled na Radovljico.

Spletna platforma je dostopna TUKAJ: Spletna platforma diStory

 

_____

Več o projektu diStory si še vedno lahko ogledate na naših spletnih kanalih:

spletna stran projekta, blog, Youtube, Facebook, Instagram.

 

Comments are closed.