Muzejski večer Naše tovarne, naš ponos – Almira in Iskra Mehanizmi

V četrtek, 9. marca 2017, smo v Plesni dvorani Radovljiške graščine pripravili muzejski večer, ki je spremljal aktualno razstavo v Galeriji Šivčeva hiša pod naslovom Naše tovarne, naš ponos. V okviru skupne razstave gorenjskih muzejev o industrijski dediščini Gorenjske sta Mestni muzej iz Radovljice in Kovaški muzej iz Krope predstavila nekdanji tovarni Almira in Plamen, na muzejskem večeru pa smo predstavili tovarni Almira in Iskra Mehanizmi.

Glavni namen večera je bilo vzpostavljanje stikov z nekdanjimi zaposlenimi iz obeh tovarn, ki so, kot se je med večerom tudi izkazalo, pravi vir informacij o delu in poslovanju tovarn. Zato želimo z zbiranjem zgodb tovarne Almira nadaljevati v okviru tako imenovanega študijskega krožka, pri katerem nam bo v pomoč Lili Kozinc iz Ljudske univerze. Če želite sodelovati, pokličite ali pišite kustosinji Mestnega muzeja Katji Praprotnik na 04/532 05 28 oz. mestni.muzej@mro.si.

Še delujoča tovarna Iskra Mehanizmi iz Lipnice je lani obeležila 60-letnico obstoja. Nekdanji in sedanji ‘iskraši’, ki ste sooblikovali razvojno pot podjetja, ste prav tako vabljeni k sodelovanju v okviru študijskega krožka Iskra Mehanizmi. Povežete se lahko s Sašo Florjančič, kustosinjo Kovaškega muzeja iz Krope: telefon 04/533 72 01, elektronska pošta kropa@mro.si.

This slideshow requires JavaScript.

Comments are closed.