Marko Kociper: JAZBEC S PRIJATELJI

Razstava se osredotoča na stripovski opus in ilustracije, katerih glavni liki so antropomorfne živali.

Segment razstave, namenjen otrokom, sestoji iz ilustracij za knjigo izvirnih dramaturških besedil Vinka Möderndorferja z naslovom Gledališče otroke išče, ter didaktičnih in satiričnih podob živali, ki jih je Kociper ustvaril za Tehniški muzej Bistra.

Sklop, namenjen odrasli publiki, je posvečen stripovskim prigodam znamenitega Jazbeca, junaka, ki ga avtor že več let uporablja pri svojih hudomušnih in provokativnih stripovskih zgodbah.

Novejši stripovski pripovedi z naslovom Jazbec in otok mrtvih in Sveta jeza tako ponujata uvid v avtorjevo novejšo produkcijo, umeščeno v celostno ambientalno zasnovo, ki jo je zasnoval Andrej Štular.

V Jazbečev svet in dogodivščine nas bo na odprtju vpeljal dr. Savčenko, ki je znan po svojih razkritjih Plastosov, raziskovanju Utopie Porcine, v zadnjem času pa se je razkril kot izjemen poznavalec Jazbečevega življenja, ostalega sveta in otoka mrtvih.

OTVORITEV:  petek, 6. 11. 2015, ob 18. uri  Galerija Šivčeva hiša v Radovljici

Marko Kociper je ustvaril 7 samostojnih albumov:
Svinjsko dobrih osem let (MKC Koper, 2000), pri Stripburgerju pa so izšli še albumi Podgana (2002), Dika (2005), Jazbec in ostali svet (2009), Roza via Kociper: Strip je že vredu mama (2010), Sveta jeza (2012) ter Jazbec in otok mrtvih (2014).

Marko Kociper: JAZBEC S PRIJATELJI

Marko Kociper: JAZBEC S PRIJATELJI

Comments are closed.