Evropski projekt diStory v italijanskem Fermu

Mestni muzej Radovljica je vodilni partner v evropskem projektu diStory (digitalne zgodbe malih zgodovinskih mest). Poleg Radovljiških muzejev so v projektu še partnerji iz Beograda, Ferma in  Škofje Loke. Po srečanjih v Beogradu in Škofji Loki smo se od 14. do 17. novembra 2017 družili na »Transnational Creative Week LIVING LAB FERMO« v Italiji.

Predstavili smo svoje dosedanje delo, poleg tega so nam kolegi pripravili predstavitve različnih dejavnosti in poglede na nove tehnologije v kulturi in turizmu, ki bi nam lahko koristile pri nadaljnjem delu na projektu.

Hkrati smo spoznavali tudi mesto Fermo, prijetno malo mestece na griču nad italijansko obalo Jadranskega morja. Vreme nam sicer ni bilo naklonjeno in nam je pokvarilo lepe razglede, nas pa ni moglo zmotiti pri raziskovanju labirinta ozkih mestnih ulic. Kolegi iz njihovega muzeja so nas popeljali tudi po mestnih znamenitostih; tako smo spoznali rimske cisterne, gledališče, knjižnico, mestne vile. Žal pa zaradi posledic potresa ni bil možen ogled njihovega muzeja, ki je trenutno v obnovi.

Razlog več, da se v mestece še vrnemo, morda v okviru ene izmed prihodnjih muzejskih ekskurzij na katerih se nam pridružijo tudi prijatelji naših muzejev, ki radi spoznavajo kraje povezane z Radovljico.

 

 

 

Comments are closed.