Srečanje in posvet ob začetku projekta Dostopnost do kulturne dediščine

Spoštovane novinarke in novinarji,

ob mednarodnem dnevu bele palice vas 15. oktobra 2019 ob 10. uri vljudno vabimo, da se nam pridružite v Čebelarskem muzeju v Radovljici, kjer bomo v okviru pričetka projekta Dostopnost do kulturne dediščine gostili predstavnike Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana in podjetja Feelif.

V Muzejih radovljiške občine, v okviru katerih delujejo Čebelarski muzej, Mestni muzej Radovljica, Galerija Šivčeva hiša, Kovaški muzej Kropa in Muzej talcev Begunje, želimo naše temeljno poslanstvo, to je skrb za raznoliko kulturno dediščino, razširiti in narediti dostopno osebam s posebnimi potrebami.

V letošnjem letu začenjamo projekt Dostopnost do kulturne dediščine, katerega cilj je, da Čebelarski muzej v Radovljici postane vključujoči muzej z dostopno dediščino slovenskega čebelarstva osebam s posebnimi potrebami: osebam z motnjami v duševnem razvoju, slepim in slabovidnim osebam ter gluhim in naglušnim osebam. 

Ob mednarodnem dnevu bele palice bodo k projektu pristopili predstavniki slepih in slabovidnih oseb, ki bodo z nasveti, predlogi in usmeritvami pomagali, da bo Čebelarski muzej v bodoče dostopnejši za to ranljivo skupino. 

Ob tej priložnosti bomo predstavili tudi edinstveno tipno panjsko končnico na računalniški tablici ki jo je posebej za Čebelarski muzej razvilo podjetje Feelif. Inovativna tehnologija omogoča občutiti sliko s kombinacijo vibracij, zvoka in vizualnih informacij. Več o njej si lahko preberete TUKAJ >> 

Na dogodku se nam bodo pridružili:

– predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana g. Luj Šprohar,

– predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj g. Emil Muri,

– člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj,

– župan Občine Radovljice g. Ciril Globočnik,

– predstavnik podjetja Feelif, d.o.o.

 

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo in program dogodka najdete na povezavi >> VABILO in PROGRAM SREČANJA

Comments are closed.