Delavnica Igrive arhitekture: Radovljica – staro mesto

V soboto, 6. avgusta 2016, vas ob 10. uri vabimo v Galerijo Šivčeva hiša v Radovljici na delavnico Igriva Arhitektura Radovljica, staro mesto, ki jo bo izvedel Center arhitekture.

Tokratno delavnico bo vodila študentka arhitekture Maruša Žemlja.

Tudi letošnje leto bomo tradicionalno delavnico začeli na Linhartovem trgu, kjer se bomo sprehodili po srednjeveškem delu mesta in se poskušali kar najbolj vživeti v tedanji čas. Podrobneje si bomo ogledali stavbe, kot sta cerkev in graščina, ki izstopajo tako po svoji velikosti kot po oblikovanju fasad. Preučili bomo fasado najstarejše delujoče gostilne v mestu in poskusili razumeti zasnove hiš, kjer so delovali kovač, lekarnar, gostilničar in strojar. Potem si bomo ogledali slike razvoja tega kulturno bogatega, izjemnega mesta in izdelali maketo srednjeveškega »Ratmansdorfa”.

DELAVNICE ZA OTROKE IGRIVA ARHITEKTURA 2015/16

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že šesto leto. Letošnje leto smo povabili k sodelovanju mlade arhitektke in arhitekte ter dve krajinski arhitektki, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove.
Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Projekt podpirajo Muzeji radovljiške občine in Občina Radovljica.

Comments are closed.