Delavnica Igrive arhitekture: Antonio Gaudí

Nova delavnica Igrive arhitekture bo v petek, 26. 2. 2016, ob 17. uri v Galeriji Šivčeva hiša. Udeleženci bodo spoznavali katalonskega arhitekta Antonia Gaudíja.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Antonio Gaudí, 18521826, je bil katalonski arhitekt, ki je najbolj znan po svojih delih v mestu Barcelona: cerkvi Sagrada Familia, parku Guel in hiš Casa Mila in Casa Batllo. Njegov slog zaznamujejo prepletanje narave, geometrije, inovacije in tradicije. V svojih delih je pogosto uporabil lomljeno keramiko, iz katere so izdelani mozaiki. To tehniko bomo na delavnici ponazorili z mozaiki iz papirja, ki jih bomo lepili na trdo podlago, in na koncu iz plošč zgradili hišo v Gaudijevem slogu.

Delavnico bo vodila arhitektka Katja Pogačar.

Gaudí

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) v sodelovanju z Muzeji radovljiške občine že šesto leto. Letošnje leto smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami sproščeno in igrivo otrokom odpirali nove svetove.

Projekt podpirajo Muzeji radovljiške občine in Občina Radovljica.

Comments are closed.