Čebelica Medka povezuje

VIDEOKONFERENCA »ČEBELICA MEDKA POVEZUJE: ZAJTRK Z EVROPSKIMI PRIJATELJI«

Čebelarska zveza Slovenije že 12. leto zapored nagovarja slovensko javnost, predvsem pa otroke, da tretji teden v novembru eno dopoldne ob medenem zajtrku posvetijo čas razmišljanju o čebelah in njihovem pomenu. Slovenski medeni zajtrk se je z leti razširil v Evropski medeni zajtrk, ideji se pridružujejo celo države drugod po svetu.

V to široko gibanje se z novim programom, ki smo mu dali naslov Čebelica Medka povezuje: zajtrk z evropskimi prijatelji, letos že drugič vključujejo tudi Muzeji radovljiške občine, v okviru katerih deluje znani Čebelarski muzej. Program temelji na slikanici Iz dnevnika čebelice Medke, ki jo je ilustriral Marjan Manček. Leta 2005 je bila prevedena tudi v angleški, leta 2016 pa še v slovaški jezik. Naslednje leto bo slikanica izšla v nemškem jeziku.

V sodelovanju s Čebelarskim centrom Gorenjske, Čebelarskim društvom Radovljica in številnimi drugimi inštitucijami ob tej priložnosti organiziramo dogodek v obliki videokonference, ki bo povezal državi Slovenijo in Veliko Britanijo ter otroke iz Slovenije (folklorna skupine Č’belce iz Radovljice) in Velike Britanije (skupina otrok iz Londona, ki se
uči slovenščine). Slednji bodo vsak v svojem jeziku prebrali slikanico in pripravili kratek program na temo čebel.

Ob zaključku programa pričakujemo tudi pozdravna nagovora predstavnikov britanskega in slovenskega veleposlaništva.

Za prenos dogajanja bodo poskrbeli dijaki Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica.

Dogodek je zaprtega tipa, vendar vas vabimo, da se nam pridružite z ogledom na spletni strani:

 http://egss.eu/cebelica-medka-povezuje/

Videokonferenca bo potekala v soboto, 17. novembra 2018, ob 10.30 v Čebelarskem razvojno-informacijskem centru Gorenjske, Rožna dolina 50a v Lescah. 

Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

Comments are closed.