Sodelujte pri zbiranju muzejskega gradiva!

Veliko ljudi bo zadrževanje doma izkoristilo za pospravljanje stanovanj in včasih se pri takšnih čistilnih akcijah najde marsikaj zanimivega, kot so na primer stare razglednice. Mestni muzej Radovljica ima že kar zanimivo zbirko starih razglednic in fotografij Radovljice z okolico, nekatere izmed njih si lahko ogledate na spletu.

Še vedno zbiramo stare razglednice in fotografije naših krajev.

Ker pa tega gradiva ni nikoli preveč in smo veseli vsake nove podobe, bralce prosimo, če imajo mogoče kje v predalu še kakšne stare razglednice ali fotografije naših krajev, bomo zelo veseli skenirane različice, ki jo lahko pošljejo na e-naslov mestni.muzej@mro.si. Vsak takšen prispevek močno pripomore k sestavljanju mozaika naše preteklosti in razvoja kraja.

Poleg tega se še vedno z veseljem in zanimanjem spominjamo Almire. Mestni muzej v zvezi z Almiro v prihodnosti pripravlja zanimiv projekt (več o njem vam bomo izdali prav kmalu), vas pa pozivamo, da med spomladanskim čiščenjem vaših domov ne zavržete pletenin, če jih imate slučajno še doma. Mi bomo veseli fotografij in izdelkov, ki jih z veseljem prevzamemo takoj, ko bo to mogoče. Ker pa so Almirini izdelki zaradi kvalitete in dizajna pravzaprav brezčasni, bomo veseli tudi kakšne fotografije, ki dokazuje, da izdelke še vedno nosite.

Brezčasni kosi iz Almire. Imate kakšnega doma?

Želimo vam veselo brskanje po omarah, podstrešjih in kleteh. Ostanite zdravi in delite z nami gradiva, ki vam pridejo pod roke. Prepričani smo, da se po vaših domovih skrivajo pravi muzejski zakladi!

Comments are closed.