Čebelarski muzej s tipno sliko za slepe in slabovidne

Naš Čebelarski muzej je prvi muzej na svetu, kjer lahko slepi in slabovidni občutijo panjsko končnico v obliki FeelBooka.

Gre za posebno tipno sliko, ki je opremljena s podrobnimi opisi, odličnimi realističnimi zvoki in je tako prilagojena za slepe in slabovidne. Za tipno sliko smo izbrali panjsko končnico z motivom Lovčev pogreb; Živali nesejo lovca k pogrebu. Tako lahko obiskovalci spoznajo pomemben element naše kulturne dediščine, ki ga s ponosom hranimo in predstavljamo v Čebelarskem muzeju!

Takole je svojo izkušnjo s tipno slike opisal Timotej:

“Ko sem slišal, da je podjetje Feelif za Čebelarski muzej Radovljica pripravilo tipno sliko – Feelbook, me je zanimalo, kako izgleda. Dobil sem možnost, da sem jo otipal in moram reči, da se mi je zdelo, kot da jo gledam pred seboj. Ne le, da sem za vsak del, ki sem se ga dotaknil vedel kaj predstavlja, slišal sem tudi realistične zvoke upodobljenih živali in predmetov na njej. Na sliki je bilo tudi nekaj skritih komičnih vložkov, ki so še popestrili raziskovanje tako, da komaj čakam na še več takšnih slik.”

Njegovo celotno izkušnjo si lahko preberete tukaj >> TIMOTEJEVA IZKUŠNJA.

Ob tem vas ob mednarodnem dnevu bele palice, ki bo 15. oktobra, vabimo na srečanje in posvet ob začetku projekt Dostopnost do kulturne dediščine. Več >>

Comments are closed.