Počitnice v muzeju

KJE: v Muzejih radovljiške občine

KDAJ: počitnice trajajo 3 dni, od ponedeljka do srede od 29. do 31. 7. 2019 od 7.30 do 16.00

KOMU: počitnice so namenjene otrokom, starim od 6 do 12 let, za skupino od 8 do 12 otrok

V program so vključeni kosilo, pijača in prigrizek ter ves material za izdelovanje.

Cena: 90 EUR

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest oziroma do ponedeljka 22. 7. 2019. V primeru premajhnega števila prijavljenih (manj kot 8) program odpade. Prijave za počitnice v muzeju so možne le za cel tridnevni program.

Prijave na: mro@mro.si ali na telefon 04/532 05 22, 04/532 05 26

 

PROGRAM

 

  1. Dan: Galerija Šivčeva hiša, Linhartov trg 22, Radovljica

Raziskali bomo Šivčevo hišo, se poučili, kako so nekoč živeli v takšnih mestnih hišah in kaj so prebivalci hiše počeli. Ogledali si bomo galerijo in se seznanili z vlogo in poslanstvom galerij. Ogledali si bomo stalno zbirko ilustracij, ki jih hranimo v Šivčevi hiši, in izvedeli, zakaj in kako ilustracija nastane. Pogovarjali se bomo o različnih slikarskih in ilustratorskih tehnikah in prebrali kakšno pravljico. Na vrtu hiše si bomo sami izmislili svojo pravljico in jo ilustrirali. Vmes se bomo igrali, peli, si pripravili kosilo in za sabo pospravili.

 

  1. Dan: Mestni muzej, Linhartov trg 1, Radovljica

Sprehodili se bomo po mestu in zvedeli, kako in kdaj je Radovljica nastala, kdo vse je v njej živel in kaj so nekdaj delali. Pokukali bomo v nekatere hiše in na njihova dvorišča. Obiskali bomo cerkev in se na koncu sprehoda zapodili v Radovljiško graščino, da bi jo raziskali. Obiskali bomo Mestni muzej in se podrobneje seznanili z razsvetljenstvom in življenjem v 18. stoletju. Po mestu bomo iskali zaklad. Ko ga bomo našli, bomo postavili tabor v Linhartovi sobi v Radovljiški graščini, v prostorih Mestnega muzeja. Seznanili se bomo z vlogo in poslanstvom muzejev ter se posvetili gledališču. Učili se bomo osnovnih veščin igralcev. Preizkušali se bomo v pisanju in scenografiji. Režirali in odigrali bomo lastno igro. Vmes si bomo privoščili kosilo, tipično za 18. stoletje.

 

  1. Dan: Čebelarski muzej, Linhartov trg 1, Radovljica

Ogledali si bomo Čebelarski muzej, kjer bomo izvedeli vse o pomembnosti čebel. Seznanili se bomo z razvojem čebelarstva. Naučili se bomo, kako čebele pridelujejo med, kako živijo in kako se obnašajo. Ogledali si bomo bogato zbirko panjskih končnic, izvedeli, zakaj so jih izdelali in kako. Tudi sami bomo poslikali svojo panjsko končnico. Izvedeli bomo, kateri so preostali čebelji izdelki in za kaj se uporabljajo. Iz čebeljega voska bomo zvijali in ulivali svečke. Sestavili bomo origami v obliki čebelice ter se jo naučili še narisati. Poskusili bomo prepoznati več kot 20 različnih vonjav posameznih medonosnih rastlin. Učili se bomo prepoznati vrste medu – seznanili se bomo z njegovo zdravilno močjo in rastlinami, iz katerih je narejen. Ugotavljali bomo, kako in kdaj se uporablja v kulinariki ter poskusili ustvariti lasten recept z medom. Tudi naše kosilo bo medeno.

Program in prijavnica se nahajata tukaj >> Počitnice v muzeju

 

Comments are closed.