NATEČAJ-To je moja najljubša zgodba

Spletna razstava otroških ilustracij

V vsaki hiši domuje kaj posebnega. Sosedova Meta ima tri mačke, ki obožujejo vaniljev puding, Frane iz Ljubljane ima doma ogromno zbirko mineralov, v majhni hiši na Primorskem domuje glasba – cela družina nenehno prepeva in igra na glasbila … 

In v Radovljici? V Radovljici je na starem trgu prav posebna hiša – zelo stara hiša, ki v notranjosti hrani marsikaj zanimivega. Imenuje se Šivčeva hiša in je galerija, kjer so razstavljena različna umetniška dela, hkrati pa si obiskovalci lahko ogledajo še stalno zbirko ilustracij otroških ter mladinskih del slovenskih ilustratorjev. Razstavljene so ilustracije iz knjižnih del Enci benci na kamenci, Metuljčki, Zvezdica Zaspanka, Kdo je napravil Vidku srajčico in druge. 

Na Andersenov dan, 2. aprila, bomo v spletni galeriji namesto v Šivčevi hiši odprli razstavo Mlada ilustracija 2020, kjer se bo s svojimi deli predstavilo 19 ilustratorjev mlajše generacije.

In ker verjamemo, da je tudi med našimi mlajšimi sledilci/spletnimi obiskovalci/prijatelji muzejev kar nekaj spretnih umetnikov, jih pozivamo, naj nam do 1. aprila na e-naslov mro@mro.si pošljejo ilustracije svojih najljubših zgodb, pravljic, skratka knjižnih del, ki so jim najljubša. To je lahko klasična pravljica o Rdeči kapici, roman o Harryju Potterju, pesem iz najljubše pesniške zbirke … Izdelek lahko objavite tudi na FB-strani Muzeji radovljiške občine ali na IG z oznako (tagom) #radovljicamuseums.

Zraven posredujte podatke o avtorju ilustracije: ime, priimek, starost ter kraj. Vse prispele izdelke bomo objavili v naši spletni galeriji. Kuratorka Galerije Šivčeva hiša in avtorici razstave bodo izbrale tri ilustracije, ki bodo prejele knjižno nagrado, imena nagrajencev bodo objavljena na spletni strani MRO zadnji teden v aprilu, nagrajenci bodo o tem obveščeni tudi preko e-pošte. S poslano ilustracijo starši soglašajo z njeno objavo na spletni strani MRO (poleg izdelka bosta na spletu vidna ime in starost otroka).

Pokažite nam svojo najljubšo zgodbo!

Avtorica akrila na sliki: Vesna Fabjančič Rustja

 

Comments are closed.