Delavnica: Moj prvi oblikovalski predmet

OBVESTILO: Delavnica je zaradi preventive širjenja okužb s SARS-CoV-2 (COVID 19) prestavljena na 8. maj ob 17. uri.  Več o tem >>

 

MOJ PRVI OBLIKOVALSKI PREDMET

Na delavnici se bomo pogovarjali o tem, kako pomembno je, da pri oblikovanju upoštevamo človeško merilo, in na primerih dobrega oblikovanja spoznali pomembnost kombinacije dobrih idej, uporabe primernih materialov, barv in dobre izvedbe. Skušali bomo odgovoriti na vprašanje, zakaj sploh rabimo oblikovalce. Spoznali bomo kultni oblikovalski predmet Uten.Silo, ki je namenjen shranjevanju različnih potrebščin nad pisalno mizo, v kuhinji ali delovnem kotičku. Na delavnici bomo naredili svoj Uten.Silo iz kartona, škatlic in barvnih papirjev, doma pa ga bomo pritrdili nad pisalno mizo, nad kuhinjski pult ali na steno v kopalnici.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese 8 manjših kartonastih škatlic.

Izvajalec delavnic je Center arhitekture Slovenije – program Igriva arhitektura. Delavnico bo vodila študentka arhitekture Tanja Pfajfar.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne. Prijave niso potrebne.

Projekt podpira Občina Radovljica. Projekt podpirajo in delno financirajo Muzeji radovljiške občine.

Vsako leto pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije že od leta 2009. Tudi za letošnje leto smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!

Comments are closed.