Prodajna razstava v čebelarskem muzeju

Ohranimo čebele: 20. maj - svetovni dan čebelV Čebelarskem muzeju v Radovljici (Radovljiška graščina, Linhartov trg 1) je od 10. septembra 2015 na ogled prodajna razstava del slovenskih umetnikov Čebela v umetnosti.

Razstavo so pripravili Čebelarska zveza Slovenije in Muzeji radovljiške občine – Čebelarski muzej za promocijo razglasitve 20. maja za mednarodni dan čebel. Z nakupom umetniških del, ki so na pobudo ČZS nastala na slikarski koloniji maja letos, in posebnih priponk vsi pomagamo pri prepoznavnosti Slovenije kot dežele avtohtone pasme čebele kranjske sivke in odličnih čebelarjev, ki si prizadevajo ohraniti naše okolje zdravo. Hkrati je to zgodovinska priložnost, da bi za vse čase ostali zapisani na svetovnem zemljevidu čebelarstva in ohranili spomin na slovenske korenine prvega čebelarskega učitelja na Dunaju Antona Janše, ki se je rodil 20. maja 1734 na Breznici na Gorenjskem.

Svoja umetniška dela za razstavo so prispevali:

Marko Alauf, Štefan Cerar, Erna Čopar, Andrejka Čufer, Stanka Golob, Aleksandra Goluh, Milena Gregorič, Alojzija Jarc, Janez Jarc, Drago Jerman, Petra Matos, Mojca Hruševar, Griša Nagy, Milan Pirman, Nataša Prestor, Marija Sivec, Urška Stropnik Šonc, Meta Šolar, Veljko Toman, Jana Vene, Žana Vene, Žarko Vrezec, Catherina Zavodnik in Vinko Železnikar.

Umetniška dela je strokovno ocenila umetnostna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

Ob razstavi bo izšel tudi katalog z navodili za nakup.

Vstop na razstavo, ki bo na ogled med 10. septembrom in 31. decembrom 2015 v Čebelarskem muzeju po urniku odprtja muzeja, je prost.

Katalog prodajne razstave del slovenskih umetnikov za promocijo svetovnega dneva čebel

Katalog prodajne razstave del slovenskih umetnikov za promocijo svetovnega dneva čebel

Comments are closed.