8. februar v Muzejih radovljiške občine

7. februar ob 18.00: Pirihovo stoletje

Razstava likovnih del Ivana, Ivana ml., Pavla, Pavla ml., Srečka, Luka in Dušana Piriha. Razstavo bomo na predvečer Prešernovega dne, v petek, 7. februarja 2020, ob 18. uri odprli v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici.

Razstava bo na ogled do 28. marca 2020, od torka do sobote med 10. in 12. ter 16. in 18. uro.

 

8. februar (ves dan): Brezplačen ogled vseh muzejskih enot

Čebelarski in Mestni muzej Radovljica, Galerija Šivčeva hiša, Kovaški muzej Kropa, Muzej talcev Begunje.

Odpiralni časi muzejskih enot: 10.00–18.00

Brezplačna vodenja po razstavah, in sicer:

  • Mestni muzej ob 10.30
  • Galerija Šivčeva hiša 12.00

 

8. februar ob 10.00: Oči na peclje in po trgu Radovljice – aktivnost za družine

Krajši ogled mesta in delavnica izdelave glinene hiške z Mestnim muzejem Radovljica

Odpravili se bomo na potep po starem mestnem trgu Radovljice in si ogledali značilnosti tukajšnjih hiš, kakšne imajo strehe, koliko oken ima katera hiša, poslikave na fasadi in druge značilnosti. Vsak si bo izbral eno izmed stavb in si jo poskusil čim bolj zapomniti, nato se bomo odpravili na delavnico izdelave glinenih hišk z vtiskovanjem. Med delavnico se starši lahko udeležijo brezplačnega vodenja po stalni razstavi Mestnega muzeja Radovljica, otroci pa bodo po koncu izdelovanja spoznali še Čebelarski muzej. Predviden konec aktivnosti je ob 11.30.

 

8. februar ob 16.00: Linhartov oder

KUD Radovljica bo ob kulturnem prazniku v Mestnem muzeju Radovljica uprizoril recital z naslovom Mladi pesnici – France Prešeren, O življenju in delu Luize Pesjakove. Zamisel in režija: Alenka Bole Vrabec.

 

8. februar ob 18.00: Literarni večer v interpretacijo zgodbe o Kroparski gori (Dramska skupina Čofta) in predstavitev nove številke Vigenjca

Predstavitev nove številke Vigenjca z naslovom Kroparji na smučeh, Smučarski skoki in teki na Gorenjskem 1946–1956. Avtorica publikacije in kustodinja Kovaškega muzeja Saša Florjančič bo vsebino predstavila ob čaju v prostorih Kovaškega muzeja.

 

Oglejte si letak dogodkov za 8. februar >> TUKAJ

 

Comments are closed.